
KUCHAŘSKÁ SHOW
A CO NÁM TENTO SYMPAŤÁK UVAŘÍ?
10.30
První vstup: Srnčí hřbet s nakládaným květákem a flambovanými mandlemi (v mandlovém likéru)
12.40
Druhý vstup: Šlehané Mascarpone s fermentovaným hroznovým vínem a mandlovým likérem
Recept Romana Staši, který si můžete připravit doma
Kachní prso s bramborem a mandlovým crumblem
Suroviny na 1 porci
- Kachní prso 1 ks
- Brambory (malé, uvařené)
- Mandle 50 g
- Mandlovice 2 ml
- Třtinový cukr 1 PL
- Sůl
- Pepř
- Pažitka (nasekaná na jemno)
- Demiglass 50 g
- Máslo 50 g
Postup:

1. Předehřejte troubu na 160 °C.
2. Kachní prso nařežte kůži na "mřížku", osolte a položte na studenou pánev kůží dolů.
3. Pánev zahřívejte pomalu, dokud se kůže nevypeče do zlatova (cca 7 minut).
4. Maso otočte a osmažte do zlatova, poté dejte upéct do trouby na 9 minut.
5. Mezitím mandle zaresetujte na pánvi do zlatova. Přelijte mandlovicí, zasypte cukrem, osolte, opepřete a povařte 2 minuty. Ihned sundejte z plamene.
6. V malém rendlíku rozpusťte máslo s demiglassem na malém plameni a vařte cca 5 minut.
7. Brambory osolené a opepřené na pánvi zaresetujte na másle do zlatova.
8. Kachní prso nakrájejte na půlky, zasypte mandlemi a podávejte s bramborem.
9. Pokrm přelijte hotovou omáčkou a posypte čerstvou pažitkou.
Tento pokrm je ideální pro elegantní večeři, kde se propojují chutě kachny, brambor a jemného mandlového crumble.