KUCHAŘSKÁ SHOW



Hlavním kuchařským hostem Slavností mandloní a vína roku 2025 bude ROMAN STAŠA,  kondiční trenér a bývalý juniorský hokejista, který se stal vítězem 4. řady soutěžního pořadu MasterChef Česko 2020 na TV Nova. 


A CO NÁM TENTO SYMPAŤÁK UVAŘÍ?

10.30 
První vstup: Srnčí hřbet s nakládaným květákem a flambovanými mandlemi (v mandlovém likéru)

12.40 
Druhý vstup: Šlehané Mascarpone s fermentovaným hroznovým vínem a mandlovým likérem 

Recept Romana Staši, který si můžete připravit doma

Kachní prso s bramborem a mandlovým crumblem

Suroviny na 1 porci

  • Kachní prso 1 ks
  • Brambory (malé, uvařené)
  • Mandle 50 g
  • Mandlovice 2 ml
  • Třtinový cukr 1 PL
  • Sůl
  • Pepř
  • Pažitka (nasekaná na jemno)
  • Demiglass 50 g
  • Máslo 50 g


Postup:

1. Předehřejte troubu na 160 °C.

2. Kachní prso nařežte kůži na "mřížku", osolte a položte na studenou pánev kůží dolů.

3. Pánev zahřívejte pomalu, dokud se kůže nevypeče do zlatova (cca 7 minut).

4. Maso otočte a osmažte do zlatova, poté dejte upéct do trouby na 9 minut.

5. Mezitím mandle zaresetujte na pánvi do zlatova. Přelijte mandlovicí, zasypte cukrem, osolte, opepřete a povařte 2 minuty. Ihned sundejte z plamene.

6. V malém rendlíku rozpusťte máslo s demiglassem na malém plameni a vařte cca 5 minut.

7. Brambory osolené a opepřené na pánvi zaresetujte na másle do zlatova.

8. Kachní prso nakrájejte na půlky, zasypte mandlemi a podávejte s bramborem.

9. Pokrm přelijte hotovou omáčkou a posypte čerstvou pažitkou.

Tento pokrm je ideální pro elegantní večeři, kde se propojují chutě kachny, brambor a jemného mandlového crumble.